Változás történt a szemétszállításban Rózsaszentmártonban

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft. az elkülönítetten gyűjtött hulladékok házhoz menő gyűjtési rendszerének kialakításakor a havi kétszeri szállítás mellett döntött, mivel az ilyen jellegű hulladék mennyiségére vonatkozóan korábbi tapasztalatok nem voltak. A gépjárművek szállítási kapacitásának kihasználtsága miatt ez jelentős költséget jelent társaságuknak, melyet az egy fordulóra begyűjtött hulladék hasznosítható aránya nem fedez.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014.(XII.31.) Korm. rendelet 9. § (2) bekezdése szerint a közszolgáltató az elkülönítetten gyűjtött települési hulladékot szükség szerinti gyakorisággal, a vegyes hulladéktól elkülönítve szállítja el.

A rendszer eddigi működése, a begyűjtött hulladékok mennyisége azt mutatja, hogy a havi egyszeri szállítással a településen keletkező összes szelektív hulladék begyűjthető.

A 2016-os év folyamán a hulladékgazdálkodás finanszírozásának rendszere is jelentős mértékben átalakult. Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. finanszírozási rendszerében is csak havi egyszeri szállítással kerül számításra.

A havi egyszeri szállításra való áttérés egyes környezettudatosabb lakos esetében azt eredményezheti, hogy nem elegendő a kiosztott gyűjtőedényzet mérete. Ebben az esetben, a korábbi gyakorlatnak megfelelően az edényzet mellé zsákban kihelyezett szelektív hulladékot korlátlan mennyiségben elszállítjuk.

A szállítás napjai: RÓZSASZENTMÁRTON településen minden hónap negyedik keddje


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .