Reagált a városvezetés

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A hatvani városvezetés, a település honlapján elhelyezett sajtóközleményben reagált a kóbor macskákkal kapcsolatos cikkre.
„A Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője „Árva állatok etetése miatt büntet a hatvani önkormányzat” című írására reagálva az alábbi sajtóközleményt adja ki. A Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője a www.radioeger.hu internetes hírportálon megjelent „Árva állatok etetése miatt büntet a hatvani önkormányzat” című írására reagálva az alábbi sajtóközleményt adja ki. A Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Irodájához több lakossági bejelentés érkezett, melyek szerint a hatvani lakótelepeken megjelenő gazdátlan macskák zavarják az ott lakókat. A panaszok tanúsága szerint a macskákat egyes emberek etetik, minek következtében ételmaradékok, azok csomagolóanyagai, valamint a közterületeken elhelyezett szeméttárolókból a macskák által kiszedett kommunális hulladék, illetve a macskák ürüléke a lakókörnyezetet, járdákat,zöldterületeket, játszótereket szennyezik. A gazdátlan állatok a közterületen parkoló gépjárművek meleg motorháztetőjére felülve azok fényezését károsítják. Ezen lakossági panaszok tényfeltárása indult meg a gazdátlan állatok védelme és megfelelő ellátása, elhelyezése érdekében, a lakóközösség igényeit és a közegészségügyi kockázatokat is szem előtt tartva. A tényfeltárás során mindenek előtt annak tisztázása volt szükséges, hogy –tekintettel a macskák élőhelyüket időlegesen elhagyó természetére- mely egyedek gazdátlanok, és melyeknek van gazdája. Ennek érdekében hivatalunk levélben kereste meg a panaszokkal érintett társasházi közös képviselőt. Az ügyben hatósági eljárás nem indult, szankcionálás nem történt, olyan tájékoztatás hivatalunk részéről, mely a gazdátlan állatok etetését tiltja, illetve emiatt szankció alkalmazását helyezte kilátásba nem került kiadásra. A Képviselő-testület ilyen tárgyú rendeletet nem alkotott. Hivatalunk az ügyben a hatályos jogszabályokat betartva járt el. A fent hivatkozott hírportálon megjelent valótlan tényközlések miatt mind Hatvan Város Önkormányzata, mind a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal a szükséges jogi eljárásokat megindította.”
Forrás: hatvan.hu

 


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .