Életmód

Hatvani kocsmák

Szóval 69 kocsmája Hatvan 9 kocsmája! Visszatérünk gondolatban Heves megyébe, a Zagyva folyó partjára, ha nem is pontosan 60, de 57 kilométerre Budapesttől. A Hatvani Sörfesztivál után eltöltöttünk a városban Bölöny Józsi, sörcikkgyűjtő barátommal plusz egy éjszakát és egy napot. Serényen teltek a hatvani kocsmák és Hatvany Lajos Serfőzde feltérképezésével és a városi miliő átélésével. Tetejében még Rock and Roll Zsoltee-val is találkoztunk (videó lejjebb!). Mindről mesélek!
Józsi netről kigyűjtött hatvani kocsmalistáján túl persze a helyieket is megkérdeztük, hogy éjnek évadján hol megyünk biztosra.

Nyomjunk ide egy reklámot

 

A Traffik egy ekkor két éves, igényes belterű kocsma és egy diszkó keveréke a főtértől pár kanyarra. Feltűnően kivilágított gyűjtőhely. Előtte csoportba verődött fiatalok lassítanak, hogy még a bejáratig elfogyjon az alapozó pia, a már kifelé tartók egymást kísérik haza. Bár Józsi és köztem is évtizedekben mérjük az életkor-különbséget, az itteni tömeg ezt meg tudta duplázni. Így félöregen az volt érzésem, hogy nekik a középiskola nem csak olyan, mintha tegnap lett volna, hanem tegnap volt. Ezzel együtt a többség teljesen kulturált volt. Sajátos a Traffik rendszere: lenn elegáns kocsmaszint, kinn egy zsúfolt kerthelyiség, fenn viszont stop tábla mögött egy külön belépős diszkó, 500 forintért. Mi nem invesztáltunk, elképzeltük. Elismerésem, jól megtalálta a közönségét, megmozgatja a fiatalokat. A Facebook oldala szerint Kedd-Vasárnap minden nap nyitva 16:00-tól, hétköznap 22:00-ig, hétvégén 4:00-ig.

Lehet tovább is olvasni és képeket nézegetni

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szóljon hozzá!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..