Hatvani kocsmák

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Szóval 69 kocsmája Hatvan 9 kocsmája! Visszatérünk gondolatban Heves megyébe, a Zagyva folyó partjára, ha nem is pontosan 60, de 57 kilométerre Budapesttől. A Hatvani Sörfesztivál után eltöltöttünk a városban Bölöny Józsi, sörcikkgyűjtő barátommal plusz egy éjszakát és egy napot. Serényen teltek a hatvani kocsmák és Hatvany Lajos Serfőzde feltérképezésével és a városi miliő átélésével. Tetejében még Rock and Roll Zsoltee-val is találkoztunk (videó lejjebb!). Mindről mesélek!
Józsi netről kigyűjtött hatvani kocsmalistáján túl persze a helyieket is megkérdeztük, hogy éjnek évadján hol megyünk biztosra.

Nyomjunk ide egy reklámot

 

A Traffik egy ekkor két éves, igényes belterű kocsma és egy diszkó keveréke a főtértől pár kanyarra. Feltűnően kivilágított gyűjtőhely. Előtte csoportba verődött fiatalok lassítanak, hogy még a bejáratig elfogyjon az alapozó pia, a már kifelé tartók egymást kísérik haza. Bár Józsi és köztem is évtizedekben mérjük az életkor-különbséget, az itteni tömeg ezt meg tudta duplázni. Így félöregen az volt érzésem, hogy nekik a középiskola nem csak olyan, mintha tegnap lett volna, hanem tegnap volt. Ezzel együtt a többség teljesen kulturált volt. Sajátos a Traffik rendszere: lenn elegáns kocsmaszint, kinn egy zsúfolt kerthelyiség, fenn viszont stop tábla mögött egy külön belépős diszkó, 500 forintért. Mi nem invesztáltunk, elképzeltük. Elismerésem, jól megtalálta a közönségét, megmozgatja a fiatalokat. A Facebook oldala szerint Kedd-Vasárnap minden nap nyitva 16:00-tól, hétköznap 22:00-ig, hétvégén 4:00-ig.

Lehet tovább is olvasni és képeket nézegetni


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .