Hírek, Közélet

Ismét együtt ünnepeltünk testvértelepülésünk, Pered közösségével.

Ismét együtt ünnepeltünk testvértelepülésünk, Pered közösségével. Hamarosan újra találkozunk, hiszen peredi gyerekek érkeznek hozzánk nyári táborba, a borbarátok meghívására pedig egy népes nagyrédei boros csapat indul Peredre.

Pered legjelentősebb ünnepe a falunap, amelyet az 1949-es peredi csata évfordulóján rendeznek meg. A történelmi megemlékezés és az önfeledt szórakozás jól megfér egymás mellett a nap programjában.

Idén is meghívták Nagyréde küldöttségét a rendezvényre, ahol az ünnepi megemlékezésen Siposné Fodor Judit polgármester és Szabad Csaba bizottsági elnök helyezte el Nagyréde koszorúját a szabadságharc hőseinek emlékművénél.

 

Az ünnepi beszédek és köszöntők egyaránt azt erősítették, úgy a megnyitón, mint a koszorúzással egybekötött megemlékezésen: a magyarság – országhatároktól függetlenül – együvé tartozik, s az elszakított területeken élőknek egymással és az anyaországiakkal összefogva nap mint nap meg kell vívniuk harcukat a magyar identitás megtartásáért, megmaradásáért.

A találkozás arra is alkalmat adott, hogy a két település együttműködésének következő elemeit egyeztessék a két község képviselői. Ennek értelmében – viszonozva a peredi borbarátok nagyrédei látogatását – júliusban a Viniper Peredi Borbarátok Egyesülete látja vendégül a “rédei borosokat”, s ugyancsak júliusban peredi gyerekek érkeznek Nagyrédére a helyismereti táborba. A megállapodás szerint a “cseretáboroztatás” jövőre rédei gyerekek kiutazásával folytatódik majd – írja a nagyrede.hu

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..