Ismét együtt ünnepeltünk testvértelepülésünk, Pered közösségével.

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Ismét együtt ünnepeltünk testvértelepülésünk, Pered közösségével. Hamarosan újra találkozunk, hiszen peredi gyerekek érkeznek hozzánk nyári táborba, a borbarátok meghívására pedig egy népes nagyrédei boros csapat indul Peredre.





Pered legjelentősebb ünnepe a falunap, amelyet az 1949-es peredi csata évfordulóján rendeznek meg. A történelmi megemlékezés és az önfeledt szórakozás jól megfér egymás mellett a nap programjában.

Idén is meghívták Nagyréde küldöttségét a rendezvényre, ahol az ünnepi megemlékezésen Siposné Fodor Judit polgármester és Szabad Csaba bizottsági elnök helyezte el Nagyréde koszorúját a szabadságharc hőseinek emlékművénél.

 

Az ünnepi beszédek és köszöntők egyaránt azt erősítették, úgy a megnyitón, mint a koszorúzással egybekötött megemlékezésen: a magyarság – országhatároktól függetlenül – együvé tartozik, s az elszakított területeken élőknek egymással és az anyaországiakkal összefogva nap mint nap meg kell vívniuk harcukat a magyar identitás megtartásáért, megmaradásáért.

A találkozás arra is alkalmat adott, hogy a két település együttműködésének következő elemeit egyeztessék a két község képviselői. Ennek értelmében – viszonozva a peredi borbarátok nagyrédei látogatását – júliusban a Viniper Peredi Borbarátok Egyesülete látja vendégül a “rédei borosokat”, s ugyancsak júliusban peredi gyerekek érkeznek Nagyrédére a helyismereti táborba. A megállapodás szerint a “cseretáboroztatás” jövőre rédei gyerekek kiutazásával folytatódik majd – írja a nagyrede.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .