Vége a totojázásnak

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Vészhelyzet ide, vagy oda, véget ért a totojázás azok számára, akik kihasználték azt a kormányrendeletet, hogy okmányait, autója műszaki vizsgáját nem hosszabbította meg,

 A 2021. december 17-én megjelent Magyar Közlönyben lévő törvénymódosítás pontosan meghatározta, hogy a veszélyhelyzettel összefüggő lejárt okmányok megújítására az új határidő: 2022. június 30.

A friss rendelet szerint a  magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt, vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmány, ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is 2022. június 30-ig érvényes.

Aki ez után is a régi papírjaival vezet, vagy az autója hónapok óta friss műszaki nélkül rója az utakat, a szokásos büntetésre számíthat egy ellenőrzés alkalmával.

Az okmányok érvényességének meghosszabbítása miatt érdemes minél előbb időpontot foglalni az okmányirodánál – hívta fel rá a figyelmet Antal Tünde, a Hatvani Járási Hivatal osztályvezetője. Alapesetben ügyfélkapun keresztül lehetett időpontot foglalni, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel egyszerűsítették a rendszert. Viszont a forgalmi meghosszabbításához ugyanúgy kell az ügyfélkapu az időpontfoglaláshoz – tette hozzá az osztályvezető.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .