Emlékeztető oltás Hatvanban

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) is visszalépet attól, hogy bárkit teljesen beoltottnak nevezzen, mivel a két oltás már nem számít elegendőnek.

Magyarországon február 15-től csak a harmadik emlékeztető oltással is rendelkező személyt nevezhetjük oltottnak, a két oltást magukénak tudók így hiába rendelkeznek „védettségi” igazolvánnyal, az kevés lesz.

Mindenkinek meg kellene kapnia az emlékeztető oltást, viszont a tudósok szerint a néhány havonta beadott oltások hosszú távon nem adnak működőképes megoldást, írja a The New York Times.

A szervezet ellenálóképessége a sok emlékeztető oltás miatt már nem fogja a szerepét betölteni, de ez tudható volt.

Mivel egy olyan vírussal állunk szemben, amely többször meglepte és határozatlanná tette a tudományos életet is, a tudósok nem mernek semmit sem ígérni a jövőre nézve. Viszont több megkérdezett is azt állította, hogy a bolygó teljes lakosságának néhány havonta való beoltása teljességgel elképzelhetetlen és tudományos megközelítésből sincs értelme.

WHO: az emlékeztető oltások csak meghosszabbítják a járványt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz egy Genfben tartott sajtótájékoztatón arról beszélt: önmagában az emlékeztető oltások e pillanatban nem fékezik meg a járványt, sőt csak tovább mélyítik az országok közti vakcinaegyenlőtlenséget . írja a forbes.hu

A hatvani Albert Schweitzer Kórház oltópontján 2022. január 15-én. Januárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást. MTI/Komka Péter


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .