A Bardusch nemrégiben megnyitotta Hatvanban új, tisztatéri mosodáját

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Az 1871-ben Németországban alapított Bardusch a bérmunkaruházat területén világszerte elismert és vezető vállalkozás. Magyarországon a Bardusch Bértextília Kft. képviseli a multinacionális német cég leányvállalataként, melyet 2000-ben alapítottak. Cégünk teljes körű és egyedi megoldásokat kínál immáron több mint 300 ügyfelének. Komplex és professzionális bértextil-szolgáltatásunkat ma már szinte minden piaci szegmensben igénybe veszik itthon.

A Bardusch töretlenül elkötelezett a fejlődés és az innováció mellett, miközben folyamatosan bővíti ügyfélkörét és szolgáltatásainak portfólióját. Az elért 2 milliárd forintos bevételünk újabb mérföldkő, amely bizonyítja növekedésünk és piaci vezető szerepünk fenntarthatóságát.  Jelenleg már több mint 100 munkavállalóval büszkélkedhetünk, akik szakértelmükkel és elkötelezettségükkel hozzájárulnak cégünk fejlődéséhez.

A Bardusch nemrégiben megnyitotta Hatvanban új, tisztatéri mosodáját, amely minden szempontból egyedülálló és a legmodernebb a piacon. Ez az új beruházás több mint 1 milliárd forintba került, és eddig 20 új munkahelyet teremtett.

„Az elmúlt évtizedekben elért eredményeinkre alapozva büszkén vállaljuk a Bardusch név és hagyományok örökségét. Csapatunknak köszönhetően továbbra is törekedünk a növekedésre és a fejlődésre, és izgatottan várjuk a jövőbeli lehetőségeket. Biztosak vagyunk benne, hogy további bővülő szolgáltatásainkkal és kiváló munkavállalóinkkal még több munkahelyet teremtünk a régióban.”

Radosza Rico – Bardusch Bértextília Kft. Ügyvezető Igazgatója

Mi a tisztatér?

A tisztatér olyan speciálisan tervezett, épített környezet, amin belül a levegő részecskék száma limitálva van.

A szabványban (ISO 14644-1) megadott különböző méretű részecskék száma csak akkor tartható fenn egy tisztatéri helyiségben, ha a helyiség fala, padlója, mennyezete és berendezései nem adnak le részecskét a környezetükbe és oda csak megfelelően megszűrt levegő kerül. Ennek biztosítása, fenntartása speciális légtechnikai rendszer működtetésével biztosítható.

Hol használják a tisztatereket?

A tisztatereket elsősorban olyan iparágak használják, ahol a végtermék minőségét a levegőben lebegő részecskék veszélyeztetik. Vannak olyan területek, ahol fontos szempont az is, hogy a részecskék élő mikroorganizmusokat tartalmaznak-e, vagy milyen számban tartalmaznak.

Ilyenek pl.: a gyógyszeripar, az elektronikai ipar bizonyos területei, egyszerhasználatos orvosi eszközgyártás, egészségügy, kutatási területek, laboratóriumok.

Milyen kapcsolat lehet a tisztateret használó ipar és egy mosoda között?

A tisztaterek legnagyobb részecske és mikrobiológiai szennyezői maguk az ott dolgozó emberek, mivel a tisztatér megépítéséhez, berendezéséhez rendelkezésre állnak olyan anyagok, amelyek nem, vagy csak csekély mértékben adnak le részecskét a környezetükbe, igen alacsony szinten tartható a tisztatereknek ezekről származó részecske terhelése. Azonban abban az esetben, ha nem robotok helyettesítik a munkaerőt, emberek fognak dolgozni ezeken a területeken.

Az emberek bőre, haja, lélegzete milliószámra adja le részecskéket a környezetébe minden mozdulat és kilégzés alkalmával. Sajnos a bőrünket nem tudjuk a tisztatéren kívül hagyni, vagy páncélt növeszteni. ezért van szükség arra, hogy minél jobban eltakarjuk ezeket a részecske forrásokat és erre szolgálnak azok a speciális alapanyagból készített ruhák, amelyek csökkentik a részecskeleadást az emberi testfelületéről. Ezeket pedig rendszeresen tisztítani kell és itt kapcsolódik össze a két terület.

A tisztatéri mosodában olyan körülmények között történik a ruhák tisztítása, mint ahol viselik ezeket. A mosodai dolgozók is hasonló módon beöltözve végzik a feladatukat a tisztatérben.

Mit kínál a Bardusch hatvani tisztatéri mosodája?

Hatvanban megépült tisztatéri mosodánkban ISO Class 5 tisztatéri besorolású területen végezzük a megrendelőik tisztatéri ruháinak mosást.

Korszerű, kvalifikált technológiai berendezéseink, monitorozási rendszerünk, GMP alapú minőségbiztosítási rendszerünk, validált folyamataink, jól képzett munkatársaink garantálják megrendelőink igényeinek széleskörű és magas színvonalú kiszolgálását. A komplex kiszolgálás keretében bérleti konstrukcióban biztosítjuk megrendelőink részére a tisztatéri ruhákat is és higiénés mosodánkban a nem tisztatéri ruházatok tisztítását, bérbeadását.



Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .