Kerek Oszkár – Hanyagság miatt dőlt be a horti bölcsőde pályázata

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Kerek Oszkár Facebook jegyzete a horti bölcsődei pályázattal kapcsolatban. Kerek Oszkár 2006 és 2019 között vezette a Heves megyei települést, nem régen helyet kapott  British Publishing House a Magyarország sikeres személyiségei című kiadványában is.

Hivatalos forrásból értesültem arról, hogy a Pénzügyminisztérium visszavonja a bölcsőde támogatását. A horti szülők búcsút mondhatnak a bölcsinek. Szertefoszlott egy régi álmunk.

A falu megtartó erejét szolgáló pályázaton még 2017-ben, az előző önkormányzattal indultunk és nyertünk 240 millió forintot három csoportos bölcsődére. A szülőket meghallgatva, közösen döntöttünk erről a fontos kérdésről. A területet megvásároltuk, a terveket elkészíttettük. A választásokkor így adtuk át a projektet.

A falu jelenlegi vezetésének ezek után több, mint két és fél év alatt sem sikerült felépíteni a bölcsődét.

Hideg zuhanyként ért az információ, hogy a Pénzügyminisztérium visszavonja a 240 millió forintos összeget az önkormányzattól. Kiderült, hogy mindezt azért tette, mert a falu jelenlegi alkalmatlan vezetése nem gondozta a pályázatot. Egy egyszerű ügyben nem voltak képesek a 8 napos határidőn belül válaszolni a minisztérium megkeresésére.

Mindez már nem is most történt, hanem áprilisban. Ugye Önöket sem értesítették erről a hírről? Bezzeg a bulikról, az öndicsérő szavakról sokat olvashattunk.

Az eset másik következménye, hogy a pályázati összeget vissza kell fizetni. Igen ám, de miből? Mindannyiunk közös pénzéből. A kivitelező cég ugyanis már belefogott az építésbe, szerződött az önkormányzattal és feltételezhetően előleget is kapott.

Sajnos ez a szülőknek nagyon rossz hír, mert ők nem tudják gyermekeiket elhelyezni Horton, ezért máshová kell vinniük őket.

Az ügyben látok kiutat, de ezt a pályázatot már mindenképp elbukta Hort. A megoldás végrehajtására viszont a jelenlegi vezetés nem képes.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .