Szándékosan halálra gázolta a háromlábú macskát egy nő Hatvanban

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A járművezető ellen a Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt állatkínzás vétségének elkövetése miatt.

A rendőrség által lefolytatott nyomozás adatai szerint tavaly, egy októberi délutánon a vádlott Hatvan külvárosában hazafelé tartott a személygépkocsijával, amikor észlelte, hogy előtte, az úton sántikálva halad át egy macska, mely korábban elveszítette a jobb hátsó lábát. Az autót vezető nő erre erőteljesen fékezett, így még éppen meg tudott állni az árokpartról előbukkanó kisállat előtt.

Mindezt látta a macska gazdája, egy asszony, aki a túloldali járdán tartózkodott. A két nő között rövid szóváltás zajlott le, melynek végén az állattulajdonos megkérte a vezetőt, hogy ne induljon tovább addig, amíg a macska át nem ér hozzá. A nő azonban – indulatosan a kényszerű fékezés miatt – nem hallgatott a kérésre, sőt éppen ellenkezőleg, úgy határozott, hogy elüti a cicát. Obszcén szavak kíséretében a gázra lépett, és szándékosan áthajtott a bicegő állaton, majd szó nélkül elhagyta a helyszínt. A macska az úton azonnal elpusztult.

A Büntető Törvénykönyv két évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni az állatkínzókat, ezért a járási ügyészég vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a szándékosságot tagadó elkövetővel szemben.

A főügyészség közjogi szakága a büntetőeljárás befejeződése után vizsgálja az állattartástól való eltiltás szükségességét az ügyben.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .