A Bosch az év vállalkozása Hatvanban

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

2012-02-24

A Robert Bosch Elektronika Kft. „Hatvan Város Partnere” díjat kapott.

  • Kiemelkedő közéleti szerepvállalás
  • A helyi közösség támogatása
  • A szociális hálót támogató további projektek előkészítése zajlik

Február 23-án ünnepélyes keretek között adták át a Hatvan Város Önkormányzata által elindított „Hatvan Város Partnere” program elismeréseit, amelynek keretében a helyi vállalkozások társadalmi, közéleti felelősségvállalását, aktivitását díjazzák. A program jeölő bizottságának javaslata alapján, Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete „Az év vállalkozása” díjat 2011. évben a Robert Bosch Elektronika Kft. részére adományozta, melyet Volker Schilling, a hatvani Bosch gyár gazdasági ügyvezető igazgatója és Roger Seemeyer műszaki ügyvezető igazgató vettek át.

„A kitüntetést azon, a városban működő, vagy tevékenykedő egyéni és társas vállalkozásoknak adományozza a város, melyek a saját lehetőségeikhez, gazdasági erejükhez képest sokat tesznek a város gazdasági, infrastrukturális, sport, művelődési, vagy nemzetközi kapcsolatainak fejlődéséért valamint a városban működő civil szervezetek céljainak megvalósításáért. A hatvani Bosch gyár kiemelkedő szerepet játszik a régió életében, és aktív részese a város közösségi életének. Az önkormányzat és a cég között egy új alapokra helyezett partnerség alakult ki, amely precedens értékű együttműködés.” – mondta el a díjkiosztó ünnepségen Szabó Zsolt, Hatvan város polgármestere.

A Bosch az év vállalkozása Hatvanban
A Bosch az év vállalkozása Hatvanban

A hatvani gyár a Bosch csoport legnagyobb elektronikai gyáraként tizenkét éve működik és mára a régió legnagyobb munkaadója. A vállalkozás kiemelt figyelmet fordít a több ezer alkalmazott és azok családjaik mellett a helyi célcsoportok helyzetét javító intézmények támogatására is.

„Felelős nagyvállalatként azt tűztük ki célul, hogy együttműködünk a helyi alapítványokkal és civil szervezetekkel és évente több alkalommal is támogatjuk őket. Ezért a Bosch és Hatvan város közös célja az, hogy az emberek munkájának és hétköznapjainak szempontjából a város még jobban élhető hely legyen” – mondta el köszöntőjében Volker Schilling, a hatvani Bosch gyár gazdasági ügyvezető igazgatója.

A gyár kiemelkedő szerepet játszik a város és a régió közéletében. Az mellett, hogy a Heves-megyei Vöröskereszt együttműködésével szervezett véradó akciókon évente több ezer Bosch munkatárs járul hozzá életek megmentéséhez, a régióban évről-évre szűk költségvetésből gazdálkodó iskoláknak és gyermekintézményeknek nyújt támogatást s nem utolsó sorban saját munkatársainak szervez egészségnevelő és szemléletformáló életmódprogramokat. A már évek óta támogatott hatvani székhelyóvoda támogatása mellett a gyár tavaly közel 10 millió forintos beruházásból teljesen felújította és az óvodapedagógusokkal, szülőkkel történt előzetes konzultációk alapján a szakmai igényeknek megfelelően alakította át azt az óvodát, ahol a kiemelt ellátást, a rendszeres és magas színvonalú szabadidős programokat, az egészséges életmódot támogató étkezést a Bosch biztosítja.

„Nagy öröm számunkra az elismerés, hiszen a közvetlen környezettől kapott pozitív visszajelzésnek mindig kiemelt jelentősége van. Fontosnak tartjuk, hogy a régió legjelentősebb munkaadójaként a vállalatcsoport innovatív szellemiségéhez is hűen, továbbra is együttműködjünk a várossal, melynek egyik bizonyítéka az is, hogy Hatvan városa és vállalatunk további, a szociális hálót támogató hosszú távú nagyszabású projektek előkészítésén dolgozik. – nyilatkozta Roger Seemeyer, a hatvani Bosch gyár műszaki ügyvezető igazgatója.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .