Szálljon be az időgépbe

Nem mond le a HospInvesttel szerződő közgyűlési elnök

2009-06-01

Már a Megyeháza számára sem egyértelmű, hogy a csőd felé tartó HospInvest Zrt. tudja-e biztosítani az egri kórház működtetését. Mint azt Sós Tamás, a megyei közgyűlés szocialista elnöke a heol.hu-nak korábban elmondta, mikor megkötötték az egri kórház működtetéséről szóló szerződést a HospInvesttel, ez a megoldás tűnt a legjobbnak. A szocialista frakció által megszavazott döntésért azóta számos alkalommal bírálták már a politikust, s a bírálatok mellé a lemondásáról szóló „javaslatok” is társultak. Ő azonban még a jelenlegi helyzetben sem tervezi, hogy leköszön tisztségéről.

– A közgyűlés feloszlatása, az én lemondásom most nem a helyzet megoldását hozná, hanem a válság elhúzódását – felelte munkatársunknak a lemondását firtató kérdésre. – A megyei közgyűlés időközi választása minimum hat hónap kiesést jelentene a döntéshozatali folyamatban, emiatt valóban bedőlhet az egri kórház, s a megyei önkormányzat gazdálkodása is ellehetetlenülne. A voksolás 50 millió forint plusz kiadással is járna. Ahogy egy kapitány nem hagyja el a süllyedő hajót, úgy én sem tehetem meg, hogy ne vegyek aktívan részt a helyzet megoldásában. Ehhez szükséges, hogy szakmai, politikai konszenzuson alapuló, hosszú távú megoldást garantáló megegyezés szülessen a kórházunk jövőjéről.

Hogy milyen lehetőségeket lát a közgyűlés elnöke az egri kórház sorsának megoldására, arról a keddi Heves Megyei Hírlapban megjelenő interjúban részletesen olvashatnak.

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..