Szálljon be az időgépbe

Nem mond le a HospInvesttel szerződő közgyűlési elnök

Ajánljad Te is olvasásra!

2009-06-01

Már a Megyeháza számára sem egyértelmű, hogy a csőd felé tartó HospInvest Zrt. tudja-e biztosítani az egri kórház működtetését. Mint azt Sós Tamás, a megyei közgyűlés szocialista elnöke a heol.hu-nak korábban elmondta, mikor megkötötték az egri kórház működtetéséről szóló szerződést a HospInvesttel, ez a megoldás tűnt a legjobbnak. A szocialista frakció által megszavazott döntésért azóta számos alkalommal bírálták már a politikust, s a bírálatok mellé a lemondásáról szóló „javaslatok” is társultak. Ő azonban még a jelenlegi helyzetben sem tervezi, hogy leköszön tisztségéről.

– A közgyűlés feloszlatása, az én lemondásom most nem a helyzet megoldását hozná, hanem a válság elhúzódását – felelte munkatársunknak a lemondását firtató kérdésre. – A megyei közgyűlés időközi választása minimum hat hónap kiesést jelentene a döntéshozatali folyamatban, emiatt valóban bedőlhet az egri kórház, s a megyei önkormányzat gazdálkodása is ellehetetlenülne. A voksolás 50 millió forint plusz kiadással is járna. Ahogy egy kapitány nem hagyja el a süllyedő hajót, úgy én sem tehetem meg, hogy ne vegyek aktívan részt a helyzet megoldásában. Ehhez szükséges, hogy szakmai, politikai konszenzuson alapuló, hosszú távú megoldást garantáló megegyezés szülessen a kórházunk jövőjéről.

Hogy milyen lehetőségeket lát a közgyűlés elnöke az egri kórház sorsának megoldására, arról a keddi Heves Megyei Hírlapban megjelenő interjúban részletesen olvashatnak.

Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..