Kerékpár szervizpont a Szalajka Háznál

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Átadták a Mátra első szabadtéri kerékpár szervizpontját a Szalajka-háznál. Összesen 30 ilyen pont kialakítását tervezi a Gyöngyös-Mátra TDM. Önerőből 6 db-ot készít el az Egyesület, a további 24-et pedig pályázat útján szeretnék megvalósítani. Terveik szerint minden Gyöngyös környéki településre kerül egy-egy kerékpár szervizpont a jövőben.

Gyöngyös városától a Mátráig 30 szervizpont kialakítását tervezik. Az első prototípust a Szalajka-háznál Bitay Márton Örs az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára és Nagy Róbert a Gyöngyös-Mátra TDM elnöke adta át.

Nagy Róbert kiemelte, hogy ez csak a kezdet, hiszen további 30 km útvonal engedélyezését tervezik, mellyel a mátrai településeket szeretnék összekötni és bekapcsolni ebbe a hálózatba.

– Egy 3×30+1-es programot indítottunk el itt a kisvasút mellett a Szalajka-házon adjuk át az első kerékpáros szervizállomást, 30 km plusz erdei kerékpárutat kezdtünk el kijelölni az első út a 10 km-el ide vezet, ezért nem véletlen, hogy a kisvasút átadásával egyszerre jelentünk meg itt az első szervizponttal – magyarázta.

Egy-egy ilyen szervizpont 1 méter magas komplex szerkezet, mely az imbuszkulcstól kezdve a különböző csavarkulcsokon át a biciklipumpáig minden olyan eszközt tartalmaz, amely segítheti a kerékpározókat.

– A Gyöngyös-Mátrafüred-Sástó-Mátraháza-Kékestető vonalat, ezt saját erőből csináljuk a több vidéki pontot pedig egy LEADERES pályázatban szeretnénk a másik 25-öt megnyerni vagy 24-et megnyerni mellé, de jól áll a pályázatunk, úgyhogy remélem, hogy meglesz és a főszezonra, tehát amikor újra kitavaszodik, akkora már kint lesznek a pontjaink – tette hozzá az elnök.

Nagy Róbert elmondta, hogy térképet is készítenek a szervizpontokhoz. Emellett hozzátette: fontosnak tartja, hogy ez a hálózat beinduljon, hiszen szeretnék segíteni a kerékpározókat.

gyongyostv.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!