DK: a kormány az összeomlás szélére sodorta az egészségügyet

A Demokratikus Koalíció értékelése szerint a kormány a végső összeomlás szélére sodorta a magyar egészségügyet.

    Komáromi Zoltán, a DK országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján a portfolio.hu hírére hivatkozva azt mondta, hogy jelenleg közel hatvanezren várnak műtétre, és egyes területeken soha nem látott hosszúságú várólisták alakultak ki: idén májusban közel 18 ezren vártak szürkehályogműtétre, míg csípő- és térdízületi protézisek beépítésére csaknem húszezren.


    A kormány “hozzáértés hiányában” semmit nem tett az ellátórendszer korszerűsítéséért, 12 éve von el folyamatosan forrásokat az egészségügyből, “üldöz el kizsigerelt, túlhajszolt” orvosokat és ápolókat a szakmából – fogalmazott Komáromi Zoltán, aki szerint a kormánynak nem célja, hogy az egészségügyet megmentse a végső összeomlástól.
    Az ágazat a Belügyminisztérium “egyik alosztályává silányult”, ami egyértelmű jele annak, hogy a kabinetnek esze ágában sincs érdemben foglalkozni az emberek gyógyulását akadályozó problémákkal – mondta képviselő.

Szóljon hozzá!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments