Lezárult a füzesabonyi fejlesztés

fuzesabonyTöbb mint 2,1 milliárd forintos összköltségű beruházással bővítette csomagolástechnikai palettáját füzesabonyi telephelyén a Pikopack Zrt. – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Közlésük szerint a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében mintegy egymilliárd forintos uniós és kormányzati támogatással megvalósult fejlesztés részeként egy új üzemcsarnokkal bővült a gyár, ahol töltési, hőkezelési és csomagolási feladatokat ellátó gépsorokat helyeztek üzembe. Ezzel párhuzamosan a 434 átlagos alkalmazotti létszámmal dolgozó vállalat húsz új munkahelyet is teremtett.
“A technikai és technológiai adottságokat figyelembe véve, továbbá a piaci potenciált tanulmányozva az új csomagolás-technológia megteremtése jelenti a cégcsoport számára a továbbfejlődés egyik fő irányát” – közölte honlapján a Pikopack Zrt. A társaság tájékoztatása szerint az aeroszol- és konzervdobozokat, tubusokat gyártó Pikopack Zrt. 2013-as árbevétele meghaladta a 8,5 milliárd forintot, míg az adózott eredménye mintegy 163 millió forint volt. Termékeik közel 40 százaléka kerül külföldi piacokra, elsősorban az Európai Unió tagállamaiba.

A teljes cikk: realista.hu

Szóljon hozzá!