Félmilliárdból gazdálkodik idén Petőfibánya

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A Képviselő-testület február 13-án elfogadta Petőfibánya község 2019. évi költségvetését. Ennek értelmében ebben az évben 521 millió Ft-ból gazdálkodik Önkormányzatunk.

Jó hír, hogy a Képviselő-testület – már-már hagyományokhoz ragaszkodva ugyanannak a képviselőnek a kivételével – ebben az évben is megszavazta, hogy a szociális ellátások terén szinte az egész lakosságot támogassuk, ahogyan azt tavaly is tettük mintegy 14 millió Ft összegben! 43.805 ezer Ft összegű beruházást (óvodai konyhafelújítás, Bánya utca aszfaltozása, térfigyelő kamerák felújítása, buszmegálló fűtéskorszerűsítése) terveztünk be az idén.
A Sporkört, a PKTK-t és a civil szervezeteket 11 millió Ft támogatáshoz juttatjuk.

 




 

A lakosság körében 20 millió Ft támogatást terveztünk be erre az évre. A tavasz már beköszöntött, ezért felhívom a kedves lakosok figyelmét, hogy ellenőrizzék a házuk előtti, melletti vízelvezető árkok állapotát, és az úttestig terjedő területet tartsák tisztán, hiszen az az ingatlantulajdonos feladata.

A társasházban élőket pedig arra kérem, hogy háztartási szemetüket a ház konténerébe tegyék és ne mellé, mert igen csúnya látvány és fertőző is a szétmállott zacskókból kiáramló szemét. A szelektív konténerbe pedig csak az abba való hulladékot gyűjtsék! Sajnos nem mindenki nőtt még fel ezekre a feladatokra – megkeserítve a közösségi szabályokat betartók életét. Úgy gondolom, hogy a becsületes állampolgárnak belső késztetése is van arra, hogy ahol lakik, az tiszta, rendezett legyen.

Juhászné Barkoczy Éva polgármester

 


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!