Hasznosítják a lemetszett szőlővesszőket Visontán

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Forrás

Hasznosítják a lemetszett szőlővesszőket Visontán. Az önkormányzat vásárolt egy bálázógépet, melynek segítségével összekötegelik a venyigét, amit kiszáradás után fűtésre használnak. Ennek köszönhetően kevesebb gázt kell használni az óvoda fűtéséhez is.

A végéhez közeledik a metszés a visontai szőlőkben. A gazdák kihasználták a jó időt és az egyik legfontosabb tavaszi munkát lassan be is fejezik. Azonban még hátra van a vesszők összegyűjtése, ami nem kis feladat volt eddig a gazdák számára. Most már az önkormányzat bálázója könnyíti meg ezt a munkát.

Hirdetés





Ezért a gazdák a képviselő-testülethez fordultak segítségért. Az önkormányzat úgy döntött, vásárolnak egy venyigebálázót, és az összegyűjtött vesszőket fűtésre használják fel.

Így most már a kiszáradt bálák biztosítják a meleget az óvodában, ami jelentős energiamegtakarítást jelent. De azok a gazdák is, akik szintén szeretnék hasznosítani a vesszőket, kérhetik a bálázást az önkormányzattól, sőt bérmunkát is vállalnak a géppel más településeken – tudtuk meg a polgármestertől.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!